Meubels


Productie van bank BR 02.7 bij Spectrum. Ontwerp Martin Visser, 1960Martin Visser verwierf internationale faam met zijn meubelontwerpen.Veel van deze meubels zoals de bekende slaapbank BR 02, worden nog steeds geproduceerd door ’t Spectrum.

Visser heeft een sterke voorkeur voor ambachtelijk vervaardigde meubelen. Veel van zijn meubelen hebben een industrieel uiterlijk, maar zijn grotendeels ambachtelijk vervaardigd. Tevens vergt hij het uiterste van techniek: het liefst wil hij iets maken wat eigenlijk niet kan! Een voorbeeld hiervan is dat hij de buizen niet buigt, maar zaagt en hoek last. Eerlijk materiaalgebruik, de heldere constructie en gebrek aan decoratie laten tot uitdrukking komen dat Visser grote bewondering heeft voor Berlage en het vooroorlogse functionalisme. Hij wil eenvoudige meubelen maken met zo weinig mogelijk materiaal en zo eenvoudig mogelijke vormen.

In de jaren 60 worden zijn meubelen minder strak en ogen de meubelen massiever, volumineuzer en comfortabeler. Een klein aantal meubels uit deze latere periode wordt nog steeds in beperkte oplage vervaardigd door Instaal. De uitvoering vindt plaats onder supervisie van Joke Visser – van der Heijden. Deze meubels zijn nu exclusief verkrijgbaar via deze website.

Eettafels Sofie, Eva en Carol